The Beautiful South

The Beautiful South er klar med deres ottende studiealbum, og denne gang er det uden den kvindelige vokalist Jaqueline Abbott. På de seneste udgivelser har hun været ligeså dominerende som de to forsangere Paul Heaton og Dave Hemingway, og den nye ‘Gaze’ lider under hendes fravær. I stedet er Alison Wheeler kommet med, men det er mest som kor og kun i få sange har hun solopassager.

Det engelske band var senest på toppen af hitlisterne med deres udgivelse ‘Blue is the Colour’ fra 1996 med sange som ‘Rotterdam (Or Anywhere)’ og ‘Don’t Marry Her’ med den opsigtvækkende afslutning på omkvædet ‘Don’t marry her, fuck me’ – sunget af Abbott. Efterfølgeren ‘Quench’ rummede også nogle hits, men siden har der været hitliste-stille omkring bandet.

Det har som bekendt intet med kvalitet at gøre, men der er en udmærket grund til, at ‘Gaze’ formentlig ikke bliver voldsomt populær. Det er en af bandets svagere udgivelser. Musikken er stadig i den glade afdeling af popsange med vokalerne og keyboardet, der stikker frem af lydoverfladen. De engagerede og dybsindige tekster har The Beautiful South heldigvis ikke sluppet, og vi får stadig indsigt i Paul Heatons tanker og ærlige beretning om hans forhold til kvinder og alkohol – for at nævne nogle få eksempler.

‘Gaze’ virker som endnu én i rækken, og vil man stifte bekendtskab med bandet, er det ikke her, man skal starte. Er man til gengæld fan, vil pengene ikke være spildt på ‘Gaze’, men den kan også undværes.

The Beautiful South. 'Gaze'. Album.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af