Dream Theater – en lektion i lir

Lyset forsvandt brat i KB Hallen, og alles øjne blev rettet mod scenen, hvor den ene storskærm blev tændt. Oppe på skærmen blev Dream Theaters diskografi præsenteret, alt i mens der var eksempler på det image og den lyd, de havde i de enkelte perioder. En meget utraditionel måde at starte en koncert på, men publikum åd den med hud og hår. Da der endelig stod 2004 på skærmen, buldrede et inferno af lyd ud i salen, og publikum svarede igen med lige så høj jubel.

På Dream Theaters hjemmeside var koncerten blevet præsenteret som “An Evening with Dream Theater”, og denne påstand levede bandet fuld op til. Det ellers så obligatoriske opvarmningsband var blevet droppet. I stedet for var det Dream Theater, der leverede varen i 3½ time – og det uden at tælle den indlagte pause med.

Dream Theater har altid været kendt som et teknisk godt band. Det viste de også utallige eksempler på denne aften, hvor det til tider var svært at overskue de enkelte numre pga. alle de rytmeskift og soli, der var indlagt. En sikker måde at finde ud af hvor de var nået til i et nummer, var ved at se om forsangeren var inde på scenen eller ej. Han tilbragte mere tid væk fra scenen, eftersom han forlod den hver gang musikerne skulle lege lidt – og det var mange gange.

På trods af deres tekniske snilde og meget imponerende samspil, så blev det lidt den samme melodi, som blev spillet igen og igen i 3½ time. Det var dog også den glimrende teknik, som de fleste var kommet for at opleve, så der var nok meget få der var skuffede, da de forlod KB Hallen.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af