The Risktaker

The Risktaker er et atypisk lo-fi projekt med et lettere dekadent lydbillede. Fra starten på ‘Nightclub’ tages lytteren med på natklub et eller andet sted i en sløv udørk, langt fra lands lov og ret, sandsynligvis i USA. Bagest i det røde lædermøblement sidder David Lynch sammensunket over en drink, mens en let overvægtig bartender polerer whiskyglas i baren.

Det er i hvert fald nogenlunde den stemning, The Risktaker fremmaner. På titelnummeret sår sanger Bob le Flambeur dog en smule tvivl om, hvorvidt den støvede, lettere ukontrollerede sang er et udtryk, der er tilstræbt, eller nærmere noget der er fremkommet ved et tilfælde.

Men efterhånden som pladen skrider frem, bliver man trods alt suget ind i det lidt skæve univers, og uden at bemærke det sætter man sin afspiller på repeat. På samme måde som Sparklehorse kan bedøve én i klorofyltåger, lykkedes det The Risktaker at forføre lytteren til et punkt, hvor genre, produktion, melodi og instrumentering bliver en ligegyldighed.

Ønsker du at lytte til den musik, Tom Waits falder i søvn til, og holder du af film som ‘Smoke’ og ‘Blue Velvet’, vil The Risktaker sikkert forføre dig, dulme dine nerver og bringe dig trygt ind i natten.

En opfordring skal derfor lyde til at slukke lyset, læne sig tilbage og downloade ‘Nightclub’ her på Soundvenue. Tag en drink, tænd den cigaret du egentligt havde lovet dig selv at lade ligge og glem verden omkring dig. Bare rolig, The Risktaker passer på dig.

The Risktaker. 'Nightclub'. Ep.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af