Various Artists

Soundtracket til ‘Thicker Than Water’, en film af og med surf-ikonet Jack Johnson, der først gjorde sig bemærket som guitarist for Ben Harper, er en skøn blanding af forskellige stemninger fra havet. Det er tyk folk-møder blues-møder indisk chill-out stemning, lige fra pladens start.

Jack Johnson og Philadelphia hip hopper G.Love er mestre for broderparten af albummets numre. The Dust Brothers, der har produceret så forskellige ting som Beastie Boys, Beck og Korn dukker endda også op, men ændrer dog ikke ved pladens meget rolige stil. Der bliver oven i købet gjort sikre afstikkere i mange forskellige retninger fra kunstnere som Harpers Bizarre, Smoke City og The Meters.

Alle numre svæver i deres forskellighed omkring den samme feeling. Det er en afslappende plade, og man fornemmer det stille sus fra havet, lejrbåls guitaren og måske en lille ryger i baggrunden.

Der er ingen numre der er af absolut hit potentiale, men måske netop dette er pladens styrke. ‘Thicker Than Water’ er en plade man snildt hører fra ende til anden, også gerne flere gange på en aften.
Pulsen kommer ned og aggressionerne forsvinder som dug for solen.

Der er et naivistisk udtryk over pladen, en stemning som var de medvirkende dine gode venner. Der er bestemt ikke gjort noget forsøg på at gøre pladen til et mesterværk, og netop denne afslappethed, og ikke prætentiøse atmosfære gør denne plade til et lille roligt mesterværk i det ellers oprørte hav af meningsløse udgivelser der præger verden af i dag.

Køb den til de lange vinteraftener, hvor du drømmer dig væk til en palmestrand i syden.

Various Artists. 'Thicker Than Water OST'. Album.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af