VINTERJAZZ: Mette Juul – Humor og vocaljazz

Mette Juul havde medbragt sin guitar og sine sange. Min første indskydelse: Endnu en sing and songwriter, der prøver lykken med det københavnske publikum.

Denne aften havde Juul fået backup af Andreas Møllerhøj på kontrabas og Jacob Falk på elguitar.

Juul startede med at præsentere fire egne sange, som blev efterfulgt af jazzstandarts. Sluttelig vendte hun tilbage med eget materiale.
Mette Juul viste spændvidden af hendes stemme gennem koncerten. Hun mestrede både det sensuelle dybe over det stærke til det blide og fine.
Det viste sig hurtigt at de klassiske jazznumre var de mest gennemprøvede og de virkede derfor mere velspillet end Juuls egne numre. Møllerhøj og Falk havde et godt sammenspil i numre som “Comes love” og “Black Coffee”.

Alligevel var det Juuls egne numre, der klart var de mest interessante. Mette Juul udviser både en god portion humor og eftertænksomhed i hendes tekster. Efter “How can I?”, som klart var aftenens bedste nummer, spurgte Jacob Falk ‘Du skal ikke spille mere alene?’, hvordan den så end skulle forstås. Ja tak, vi vil gerne høre flere egne numre, for de er virkelig bæredygtige. Der må ligge en masse materiale i Mette Juuls skuffer for hun har skrevet sange siden hun var 13. Så bare træk dine sange frem af gemmeren, Mette, især hvis der skulle gemme sig noget på dansk.

Konklusionen er at det var en fin koncert og der var god stemning blandt publikum, der nød musikken og hyggede sig med øl eller kaffe og Maj Lis’ hjemmebag.
Jeg glæder mig til at høre mere fra Mette Juul, når hun kommer med flere egne numre.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af