Benjamin Koppel

Benjamin Koppel har altid været en meget produktiv mand. På trods af sine blot 29 år har han i mange år været en tydelig del af den danske musikscene. På cd’en ‘Koppel & Brass’ har han allieret sig med ‘Aarhus Brass Band’, der er blevet kåret til Danmarks bedste brassband.

Cd’en er delt op i tre dele. Første del er et værk af Benjamin Koppel, anden del er skrevet af Benjamins far, Anders Koppel og den tredje del består af en blanding af klassikere i forskellige genrer udsat for brassband klædt ud som bigband.

Det er en meget blandet oplevelse. Den del jeg vil fremhæve som den bedste er Anders Koppels værk ‘Saving Every Word’. Det er velkomponeret og velorkestreret. En helstøbt komposition. Benjamin Koppels komposition ‘All That Brass’ er også udmærket musik. Lidt mere jazzet end Anders Koppels, der hælder mere over mod de klassiske traditioner. ‘All That Brass’ fremstår knap så helstøbt som faderens, men er absolut værd at lytte til.

Det er det tredje afsnit, der ødelægger cd’en. Den tredje del består af numre vi alle kender: ‘For Once in my Life’, temaet til ‘Mission: Impossible’, ‘Misty’, ‘YMCA’ og et Pat Metheny nummer, der hedder ‘Minuano’. Og desværre er det de numre man kan huske, når man har hørt cd’en. Det har sikkert været sjovt at spille, og kald mig bare musiksnob, men jeg gider simpelthen ikke høre ‘YMCA’ efter at have hørt musik af Anders Koppel!!

Benjamin Koppel. 'Koppel & Brass'. Album. www.cowbellmusic.dk.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af