Jet – 4 drenge med 3 gode akkorder

Det var højt, det var godt, og det var hurtigt overstået! Cirka 75 minutter blev det til i selskab med New Zealandske Jet, før lyset blev slukket, og trods det fik de spillet mere eller mindre alt materiale fra deres nye plade, et par covernumre, nogen enkelte lidt ældre sange, og nogen gode lange instrumentale tour de forcer. Ikke så meget pjat, bare 1, 2, 3, 4 og afsted. Herligt!

For dem der ikke kender til Jet, så er de fire behårede og svedende drenge, der spiller de samme tre gode akkorder som Zeppelin, Stones, Creedence, AC/DC og mange andre før dem har gjort.

‘Rollover DJ’, fra deres nyeste album, fik én over lampen, og det samme fik semi-hittet ‘Are You Gonna Be My Girl’, men ellers var der altså en tendens til, at bandet kunne blive lidt sløve! Bassisten Mark Wilson og trommeslageren Chris Cester skal der ikke lyde noget som helst ondt om, men de to resterende, som vel i kraft af deres roller som guitarister og sangere burde træde i karakter som frontfigurer, virkede som om de ind i mellem røg i vores-numre-er-for-ens fælden. Jet har muligvis kun skrevet 2 forskellige numre, men opskrifterne er gode, så det gør vel egentlig ikke så meget.

Det var tilgengæld SÅ dejligt at komme til en rockkoncert, hvor numrene gerne måtte vare mere end to minutter, hvor attituden ikke er retro 80’er-punk, og hvor der gerne må være en trommesolo. Men nu hedder de jo også Jet, og ikke The Jets.

Der var noget indelukket potentiale, som man kun glimtvis så, men alt i alt var det en super koncert. Jeg tror bare ikke, at Jet levede helt op til, hvad de kan.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af