Oziris

Allerede fra det første nummer ‘Skinny, Smellyhead and Paleboy’ på Oziris demo cd ‘Stillness to the Marrow’ føles det som om, at man forlader hverdagen, og i stedet for træder ind i en drømmeverden, der regeres af hekse, spøgelser og andre skræmmende væsner fra underverdenen. Det er en verden, der minder meget om den i Tim Burtons film ‘The Nightmare Before Christmas’, dog i en noget mere rocket udgave. Denne stemning varer hele demoen igennem, og det gør den til en interessant oplevelse.

Oziris skriver selv, at de spiller hekserock, og det lyder som en passende betegnelse for det lydunivers de bevæger sig i.

Det andet nummer på demoen hedder ‘Marie Christine’ og her folder Oziris sig virkelig ud. Sangens stil minder lidt om den danske gruppe Serras, men tekstuniverset er mere dystert. I det hele taget er det en demo fyldt med mørke, og Jesper Kragh er glimrende i rollen som historiefortælleren.

Ud over de konventionelle instrumenter, som f.eks. guitar, bas og trommer, har Oziris også benyttet flere obskure instrumenter i deres numre. Heriblandt violin og obo, der jo normalt ikke hører til i den klassiske rock line-up. Men det er netop disse elementer i musikken, der skaber det smukke, om end noget dystre, univers.

Hvis du er til Tim Burton film og i særdeleshed Danny Elfmans musik, så er dette en demo som du simpelthen ikke må undgå.

Oziris. 'Stillness to the Marrow'. Ep.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af