TV-2

Det bliver næppe bedre, end når Danmarks kedeligste orkester vælger at udgive en greatest hits-plade. Denne samling dansk musikhistorie er pakket ned på to cd’er samt en dvd med små fire timers blandet materiale, og resultatet skuffer ikke.

‘Hits’ er TV-2’s andet opsamlingsalbum. Det første var ‘De unge år’, der kom i 1992. Det betyder selvfølgelig, at der er en masse gengangere blandt numrene på ‘Hits’. Faktisk indeholder den første cd kun numre, der allerede én gang har været på et opsamlingsalbum, men denne gang er de blevet remastered efter alle kunstens regler.

På musiksiden er alle TV-2’s studiealbum repræsenteret på ‘Hits’, dog lige med undtagelse af ‘Slaraffenland’, så hvis man intet kender til TV-2, er denne opsamling den perfekte måde at starte et godt venskab på.

Nu skulle det undre mig meget, hvis der skulle være nogen i det ganske danske land, der ikke har hørt om TV-2. De fleste har uden tvivl taget sig selv i at gå og nynne en af de utallige landeplager, som den århusianske kvartet har bragt til verden.

Sangene på ‘Hits’ er i sig selv nok til at gøre det til en opsamlingsplade, der kunne få en central plads i musiksamlingen derhjemme. Men derudover er der en DVD med i pakken, der er spækket med kræs. Man får fire glimrende koncerter fra forskellige perioder i TV-2’s karriere, der alle er med til at give et godt indblik i hvor nærværende disse er. Skiven indeholder desuden 15 musikvideoer, der nærmest er en historisk fortælling om, hvorledes mediet har udviklet sig i Danmark. Fra de helt gamle (og meget 80’er agtige) til de nyeste animerede videoer.

Men sjoveste på dvd’en er helt klart den meget skæve dokumentarfilm, ‘Skal jeg kalde på hunden’. Efter at have set den overvejer man, om ikke TV-2 skal skifte prædikat fra “Danmarks kedeligste orkester” til “Danmarks mærkeligste orkester”.

Alt i alt er denne opsamling en oplevelse af de allerstørste, og den bør udgøre en stor del af pensum, hvis faget hedder dansk populærmusik.

TV-2. 'Hits'. Album. Medley Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af