MOLD

På musikkens agarplade er der vokset nye mærkelige kolonier og i dag ser vi nærmere på én af dem; velkommen til mugrepublikken!

‘Mudwater & the StuttgartBlues’ er et meget filmisk nummer, der gennemgår mange stemningsfyldte landskaber belagt med melankoli – det er bare at læne sig tilbage og nyde turen. ‘Dagobah’ er, foruden at være et stjernesystem i ‘Star Wars’, et af de mere catchy og nærmende sig det mere traditionelt melodiøse numre på pladen, mens titelnummeret er lidt diskret og hemmeligt anlagt med et glimt i øjet og det klæder pladen ualmindeligt godt.

March er, bortset fra et enkelt halvkvalt skrig undervejs, den eneste skæring, der indeholder vokal – både sang og tale; nu er det bare sådan, at konstellationen repetitiv æggehovedlyrik med mærkelige lyde – sammen med våde fingre på ler og ’19 Direkte’ – er en af mine yndlingsaversioner og derfor vil jeg lade feinschmeckere indenfor denne disciplin selv svælge i og finde nummerets fortræffeligheder.

‘AyCiao!’ giver fornemmelsen af at være nået til republikkens underholdningministerium med et pailletbesat og let svimlende cirkusshow – jeg ved sgu ikke, hvad det har med jazz at gøre udover besætningen, men det er fanme skægt og fuldstændigt off. Mark Solborg har både skrevet en stor del af musikken og stået for coveret, der er en superfed Bauhaus-agtig collage med en forkærlighed for elektriske installationer – tak for den der.

MOLD. 'Republic of...'. Album. Quilombo Records/ILK.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af