Banzai Republic

Put your feet up and just enjoy! Fra start til slut skal der nydes og lounges, og her kunne jeg så stoppe… men så alligevel ikke.
Banzai Republic består af Buddha T, Seitzmayer og Jon. A., de har sammen lavet musik siden 1995, men det var først i 2000, der kom skub i det hele, da de mødte Kenneth Bager. De spillede tracket ‘In My Home’ og bageren var solgt. I 2001 kom første singleudspil fra Banzai Republic, i form af ‘In My Home’ med den lækre samplede soul stemme tilhørende Mahalia Jackson. Dette var samtidig første single fra Kenneth Bagers pladeselskab Music for Dreams.

Men yderligere tre år er gået, og hvorfor så det? ‘In My Home’ formåede at komme med på adskillige compilations, herunder ‘Buddha Bar’, ‘Real Ibiza’ og ‘D’Store Mix’. Og herefter fulgte adskillige remix opgaver for bl.a. Filur, Laid Back, Weekend Players, Cantoma, Bliss, Sergio Mendez og Cirque du Soleil. Hertil skal så lægges en del dj arbejde i hele Danmark, på Ibiza og de har også spillet på Midem til ‘Discover Denmark’.

Seriøst er der også blevet arbejdet i studiet, hvor de har haft besøg af adskillige dygtige og talentfulde musikere. Dette, sammen med drengenes store kreativitet og talent, er der kommet et fantastisk album ud af, som spænder vidt, lige fra jazz over dub, house og down tempo til etno. Man skulle umiddelbart tro, at dette resulterede i en rodet og uskøn sammenblanding, men nej, det er stinkende fedt.

Første nummer leder tankerne tilbage på den simple blues, dette skyldes ikke kun titlen ‘Gamblin’ Man’, men også den lækre slideguitar og rustne stemme fra Bukka White. Et yderst originalt chillet ambient-blues nummer, som også er næste singleudspil.
Af de mange dygtige musikere der har været brugt, skal også Palle Mikkelborg nævnes, han har lagt trompet til mange af numrene bl.a. ‘Yess’. Den fantastiske følsomme lyd, han har formået at få ud af trompeten, lyder næsten som var det hvalsang.
Et andet vidunderligt bidrag kommer fra Natascha Atlas, en fortryllende stemme bidrager hun med på ‘Love Throughout’. At man ikke forstår, hvad der bliver sunget gør intet, det er stemningen, der er det essentielle, og den kunne ikke være skabt mere harmonisk.
Sidst skal også nummeret ‘When She’s Gone’ nævnes, en sampling af Al Jareaus klassiker. Nummeret er et af de mere housede, men som resten er det gennemført og lavet med respekt.

Albummet er mastereret i Paris af Pom Pom (Saint Germain – Tourist), Og det kan godt være, det lyder fedt første gang, du hører det, men bare rolig, det bliver bedre og bedre.

Banzai Republic. 'Where The Fun Starts Early In The Day'. Album. Music For Dreams / VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af