Fantomas – en skriger kom til byen

Der var godt varmt i Pumpehuset i går aftes, da den amerikanske supergruppe Fantomas endelig invaderede scenen. Efter en alt for lang pause fra opvarmningsbandet havde spillet deres sidste nummer, kom Mike Patton ind med sit slæng, og sammen begyndte de at gøre det som de er bedst til, nemlig at spille musik af den mere mystiske slags. Men det viste sig, at det så sandelig havde været værd at vente på.

Fantomas’ musik er kendetegnet ved mange præcise breaks og ufattelige kompositioner. Dette er så tilsat Mike Pattons utrolige sangstemme, der spænder så vidt, at det nærmest er umuligt at fatte. Derudover bød gruppen på underfundige indslag, som for eksempel trommeslageren der spillede med violinbue på sine bækkener, og Mike Patton der skiftede mellem mikrofoner med forskellige effekter.

Fantomas’ dækning af deres musikalske niche er så omfattende, at den får mediernes dækning af det royale bryllup til at ligne en lille artikel i en lokalavis. Dette musikalske overflødighedshorn delte gruppen da også ud af, og de mange fremmødte fans absorberede hver en strofe med stor tilfredsstillelse.

Det eneste minus ved koncerten var, at Fantomas kun spillede en lille times tid. Set i det lys virkede koncerten en smule rutinepræget og nærmest bare som endnu et stop på turneen. Hvis ikke det havde været for bandets fremragende musik, så kunne det have virket en smule fornærmende for dem, der havde indløst billet til koncerten.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af