Goodie Mob

Goodie Mob er fra sydstaterne, som virkelig er kommet på hiphop-landkortet efter Outkasts forrygende og fortjente succes på det seneste. Men mens Outkast har imponeret med fantasifuld og grænsesøgende hiphop, er Goodie Mob langtfra lige så stilskabende, og det ændrer sig ikke på “One monkey don’t stop no show”.

Goodie Mob har primært solgt plader i Staterne, og det kommer ikke til at ændre sig efter dette album. Goodie Mob består af rapperne Khujo Goodie, Big Gipp og T-Mo Goodie, og pladens titel, “One monkey don’t stop the show”, er opstået som følge af bandmedlemmet Cee-Lo’s farvel. Skiven er produceret i samarbejde med Organized Noize, som bl.a. har produceret for Bubba Sparkxxx og Outkast.

Pladen har en del gæsteoptrædender med Kurupt og Sleepy Brown som de mest prominente på nummeret “Play your flutes”, der også er et af de mest fængende numre med Sleepy Browns fløjsbløde stemme på omkvædet.

Også det chillede nummer, “God I wanna live” falder godt ud med en fed basgang og stemningsfuldt keyboard. “Dead homies”, som er en hyldest til faldne homeboys, fungerer også godt med et poppet hook med blød jazzet guitar og let genkendeligt omkvæd. Men så stopper det positive imidlertid også med en række middelmådige nummer og enkelte decideret irriterende numre. Blandt andre “Grindin”, som har et enerverende beat og et om muligt endnu dårligere omkvæd. Titelnummeret, “One monkey don’t stop no show” er også noget monotont, og det er generelt problemet på album, hvor beatet hurtigt bliver trættende og rappen ikke løfter sig over det middelmådige.

Man kunne have ønsket mere ambition fra de tre herrer, da denne skive kun sjældent kommer et niveau over middelmådigheden.
En reel trussel til sydstatstronen bliver de aldrig, for der er simpelthen klasse til forskel på dem og “brødrene” fra Outkast, både hvad gælder rap, beats og fantasi.

Goodie Mob. 'One monkey don't stop no show'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af