Devendra Banhart

Tredje udgivelse fra den unge amerikanske sanger Devendra Banhart slår det fast, som hans blot få måneder gamle ‘Rejoycing in the Hands’ viste en overrumplet verden. Han er et umådeligt stort talent med rod i traditionens favn, og er man hen over sommeren blevet godt forelsket i Banharts minimalistiske sange, så bliver det med garanti til den rene kærlighed med ‘Nino Rojo’, der blev indspillet under samme sessions som forgængeren.

‘Nino Rojo’ er et vidunderligt eksempel på, hvordan et medfødt talent for indlevelse kan gøre hele forskellen. ‘Wake Up, Little Sparrow’ griber fast om føleorganet i sin lille fortælling om den lille fugl, der endnu ikke forstår, hvorfor den skal søge hi fra den kommende vinter.

Sang efter sang kommer Banhart med underfundige betragtninger indeholdende så megen empati for sine karakterer, at hans blot 23 år synes gådefulde. Han har fået sin musikalske sjæl fra fortidens mestre, ikke mindst Robert Johnson og Leadbelly, men er på ingen måde en nostalgisk bluessanger. Han bevæger sig legende let over i tresser-inspireret pop på ‘Be Kind’, og drømmer om Jamaica med reggae-feeling på ‘The Good Red Road’.

Tråden er Banharts evne til at levere en sang, så man føler, at han lever inde i den. Det formår kun en sanger, som vitterligt lever og ånder gennem sin musik.

Devendra Banhart. 'Nino Rojo'. Album. XL / Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af