No Privacy

Den danske gruppe No Privacy har vind i sejlene for øjeblikket. Pladekontrakt med det amerikanske selskab Hard Soul Records og spillejobs flere steder i det danske land. Debutalbummet udkommer næste år, men i mellemtiden har bandet sendt en lille appetitvækker på gaden i form af EP’en ‘The Beautiful Life’, der indeholder seks numre, hvoraf ét er et livenummer, et andet et remix, og så er titelnummeret ‘Beautiful Life’ at finde i to versioner.

Frontkvinde Roxanna Albecks stemme er på pladens første skæring insisterende og helt fremme i lydbilledet, mens en skrigende guitar flænser lydbilledet i stærke tunge passager. En udmærket åbner, som bestemt ikke følger de faste konventioner, men som alligevel heller ikke efterlader noget stort indtryk. Desværre bliver pladen ikke bedre – den falder faktisk markant i kvalitet, og på trods af den energi Albeck lægger for dagen, kan det ikke redde de ret middelmådige sange og melodier.

Den punkede aggressive måde Albeck til tider synger på er ikke for alle, og primalskrigene i blandt andet ‘Madman’ lyder alt for forcerede og påtagede. En smagssag måske, men det virker som om bandet gerne vil have en skrigende passage med i hvert nummer, og det bliver anstrengende i længden.

Undres kan man også over valget af livenummer på pladen. Musikalsk set spiller bandet stærkt og formår virkelig at bygge nummeret op, men Albecks stemme har slet ikke et dybt nok register og stemmen kan flere gange knap nok høres. I nummerets klimaks, hvor Albeck skal helt op i de høje registre går det noget bedre, men der fornemmes stadig en vis anstrengelse i stemmen. Det er synd, for i det rette element er vokalen ganske stærk og dragende.

Første pladeudgivelse virker som lidt af et vildskud, men bandet strammer forhåbentlig op til den “rigtige” udgivelse. Indtil nu er indtrykket noget svingende med sange, der ikke rigtig rykker.

No Privacy. 'The Beautiful Life'. Ep. Hard Soul Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af