Tin Hat Trio

Splejser du en stereotyp, sydeuropæisk lillebystemning med harmonika, violin og så videre med en stereotyp østeuropæisk havneknejpestemning med harmonika, violin og så videre og lige smider en gang gåtur rundt om søerne i København oveni, og så i øvrigt tænker lidt på filmmusik skrevet af Ennio Morricone og Nino Rota, så har du en meget fin idé om, hvad Tin Hat Trio foretager sig. Grundlæggende. For der er elementer af stort set alt, hvad der kan kravle og gå inden for cabaret, bluegrass, tango, postbop, og hvad vi har. Kammerjazz, hvis jeg skal sige en genre, og så især musik man kan tænke enormt meget til.

Det bærende element i trioen, som ofte udvides helt op til oktet, er så absolut Carla Kihlstedts violin, der nærmest kan være smertefuldt smuk at høre på. Hendes kunnen er flittigt brugt især i den ellers efterhånden så småt stagnerende avantgardescene i New York, og hun har, ligesom resten af trioen bestående af Rob Burger på tangenter, og Mark Orton på alle slags guitarer, arbejdet sammen med prominente folk som Tom Waits, Nick Cave, John Zorn, Norah Jones, Mike Patton og Willie Nelson.

Det er smukt! Vanvittig smukt nogle gange og det samtidig med, at man kan fornemme vanviddet lure lige inde under den krystalklare overflade. Køb!

Tin Hat Trio. 'Book of Silk'. Album. Ryko Disc/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af