Annie

Den nye Kylie? Ja det er der flere, der har sagt om denne søde pige fra Bergen. Men hvorfor nu det? Jo hun laver veldrejet dansepop, og hun ser godt ud. Men er det nu også så simpelt?
Hvis der var andre end mig, der lørdag aften var tvunget af kæresten til at se Nordic Music Awards, så kunne de se Kylie med sin nye single – gab! Jeg kunne godt have brugt, at det i stedet var Norges egen Annie der var på scenen. Jo Annie er lige nu bedre end Kylie.

Og hvad er det så, der gør Annies debutalbum så godt? Nummeret ‘Chewing Gum’ har de fleste vel hørt i radioen, og andre har også set videoen. Der er her tale om elektro-inspireret pop. Nummeret er lige til at gå til uden de store udfordringer til lytteren, men samtidig utroligt velproduceret og fængende. Den lettere naive og forførende stemme, som også især er kendetegnende for mange elektroclash tøser, er meget karakteristisk for hele albummet.

Og lige netop elektroen må være den røde tråd for ‘Anniemal’. Den simple trommemaskine, den til tider voldsomme synth-bas og diverse synthesizer lyde blandet med en bred pop produktion fungere faktisk bedre, end man umiddelbart skulle tro.

Annie, der har skrevet de fleste numre selv, har fået god hjælp af bl.a. finske Timo Kaukolampi, som har produceret seks af numrene. Men også en anden stjerne fra Bergen har hjulpet til, nemlig Torbjørn Brundtland fra Röyksopp, han har bl.a. skrevet elektro-balladen ‘No Easy Love’ sammen med Annie. At Annie er blevet kaldt for ‘Kylie times ten’, retfærdiggøres især nummeret ‘Me Plus One’, der er produceret af britiske Richard X og er et vidunderligt inferno af pop, disco og elektro.

Annie var egentlig i gang med at lave et album med den nu afdøde kæreste Tore, og disco-house nummeret ‘Greatest Hits’ var deres første single tilbage i 1999. Hun holdte, forståeligt nok, en pause efter Tores død, men har så, heldigvis, fået lysten til igen at lave musik tilbage. Herfra er kun at sige velkommen tilbage.

Annie. 'Anniemal'. Album. 679 Recordings/Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af