Electrocute

Electrocute turnerede sidste år i USA med Peaches og inspirationen fornægter sig ikke. Af andre associationer kan nævnes Cobra Killer og Chicks On Speed. Begge pige grupper er fra Tyskland, ganske som Electrocute, der består af Nicole Morier og Mia Von Matt.

Garage rock, punk og elektroclash, sådan betegner man nok bedst den berliner baserede duos nye album ‘Troublesome Bubblegum’. Albummet er fyldt med en utrolig energi, og det er kun i enkelte numre at tempoet falder en smule, f.eks. i nummeret ‘Kleiner Dicker Junge’, hvor de tre vigtigste elementer er guitar, trommemaskine og en lettere uskyldig, ja måske lidt naiv sang.

Disse tre elementer er faktisk gennemgående i alle numrerne på albummet. Det er Nicole, der står for de ofte beskidte guitar riffs, og Mia der lægger den til tider uskyldige andre gange ganske bitch’ige stemme til.

Albummet er dedikeret til minde om Nicoles far Johnny Morier, sangskriver fra 60’erne. Og inspirationen fra faderen har skabt en ikke overraskende 60’er teenagepop-stemning i mange af numrene, men samtidig er teksten også provokerende, når den indimellem ironiske sangskriver Mia ikke lægger skjul på, at piger også har en seksualitet og ikke mindst en lyst.

14 numrer med fuld knald på lyder måske en anelse ensformigt, men Electrocute formår via numre som ‘Cops Copulating’, ‘Dogs ‘n’ Dolls’ og ikke mindst ‘Kleiner Dicker Junge’ at hæve niveauet på ‘Troublesome Bubblegum’ fra det middelmådige til over middel.

Electrocute. 'Troublesome Bubblegum'. Album. Emperor Norton/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af