Re:

Re: er navnet og Alms er titlen. Genren er lofi noise, med et touch af organic, og det er dygtigt lavet.

De 7 numre på albummet bevæger sig meget forskelligt. Der er den super monotone ‘Lasers, Tracers, Radar Bones’, der, som titlen antyder, består af en masse forbandede høje krystal-lignende toner, og der er den diametrale modsætning i ‘Pawk’, som tager udgangspunkt i et fint lille klaverstykke. I mellem disse modsætninger er der så stort set alt.

Det er absolut computermanipulationer, der er Re:s force. På enkelte tracks tager de en opbygning fra rene støjflader til industrielle beats, og det så langsomt og diskret, at man som lytter stort set ikke opdager at det sker. Det er vanvittig flot at lytte til, og ikke mindst temmelig uhyggelige stemninger, der bliver skabt.

Det er nemlig ikke ligefrem rare toner, der strømmer fra ‘Alms’. Hvis man forestillede sig denne musik som baggrundsmusik til en gyserfilm af Takashi Miike (Audition), så har man nogenlunde en idé om, hvor vi er henne af rent stemningsmæssigt. Det som Re: virkelig kan, er at de kan gå fra hårrejsende skrig, til smukke fine rhodes-temaer og optagelser af naturen på få sekunder. Er man glad for Radioheads mere eksperimenterende albums (og især de instrumentale tracks fra disse), bør man absolut også tjekke dette album ud.

Hvis du godt kunne tænke dig at stifte bekendtskab med noise-genren, men er bange for at blive skræmt fra vid og sans af larm og skratten, så er Re: Alms et rigtig godt sted at starte. Der bliver samplet og spillet på rigtige instrumenter og alt muligt! Har du god tid, ligger der en fantastisk verden og venter på dig.

Re:. 'Alms'. Album. Constellation/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af