Bloc Party

Du er med garanti stødt på dem, hvis du har haft fingrene i et NME-magasin inden for de seneste par måneder. Og du vil med garanti komme til at høre meget mere til dem, når debutalbummet, ‘Silent Alarm’ udkommer til februar.

Engelske Bloc Party har hypevinden i ryggen og den helt rigtige blanding af 80’er postpunk, ufarbar støj og poppede sangstrukturer i jakkelommen. Det er Gang of Four møder Sonic Youth møder The Cure – og det fungerer og charmerer i overordentlige mængder på kvartettens selvbetitlede ep, ‘Bloc Party E.P.’, som er en lille smagsprøve på, hvad der er i vente på den kommende debut.

Således fryder man sig over numre som den kvikke åbner, ‘Banquet’, og den buldrende støjpoptonser, ‘The Answer’, hvor en stram sangstruktur trykker hånd med et snigende melodisk kaos. Føj, hvor det fænger!

Og så gør det så ikke meget, at ørerne slår sig en smule på den rå og usminkede produktion, Bloc Party uden varsel kaster i hovedet på lytteren. For holder man ud – og glemmer alt om den ligegyldige remixversion af ‘Banquet’, som desværre har sneget sig ind som bonustrack – er ‘Bloc Party E.P’ en sjælden velsmagende mundfuld fra et ungt band, som end ikke har udgivet noget album endnu – men burde gøre det i en allerhelvedes fart.

Bloc Party. 'Bloc Party E.P.'. Ep. Wichita Recordings/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af