Chicks On Speed

Kommercielt selvmord. Så kort kan det tredje album fra den stærkt feministiske tøsetrio Chicks On Speed beskrives. For faktum er, at d’damer Melissa Logan, Kikki Morse og Alex Murray-Leslie på dette udspil – med hjælp fra gruppen The Noheads – har valgt at vende ryggen til alt, der bare minder om konventioner – eller decideret musik, for nu at sige det lige ud!

Vi er således milevidt fra debuten ‘Will Save Us All’ fra 2000 og ’99 cents’ fra sidste år, der gjorde Chicks On Speed til foregangskvinder for den blanding af 80’er synthpop, dance og punk, som røg på mange begejstredes læber under betegnelsen ‘electroclash’. Men denne position har den selvbevidste australsk-amerikansk-tyske trio øjensynligt ikke haft det godt med. ‘Press The Spacebar’ har i hvert fald ingen kvaler ved at mikse synderklippede, skrattende beats, hidsige, hylende guitarer og dundrende, diskante trommer til en svært medgørlig plamage af lyd.

Det kræver i den grad et sæt tålmodige ører at lytte sig igennem de 13 sange (lad os bare kalde dem det af mangel på bedre), hvor Chicks On Speed sjældent giver lytteren mere end en tynd nylontråd at klynge sig til som musikalsk holdepunkt.

Man forbløffes ganske vist til overmål over et så reaktionært udspil, men på sigt overlever Chicks On Speed næppe, hvis de fortsætter denne kommercielle kamikazeskurs.

Chicks On Speed. 'Press the Spacebar'. Album. Chicks On Speed Records/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af