De La Soul

Endelig kom der nyt fra De La Soul. Det er svært ikke at have høje forventninger, men skuffelsen udebliver.

Som det kunne forventes af den etablerede trio, er albummet fyldt med humor, verbal leg og melodiøse rytmiske beats. Endvidere har Posdnous, Pasemaster Mase og Trugoys en lang gæsteliste; Ghostface, MF Doom, Common, Flava Flaw, Sean Paul mfl., som bidrager til at gøre dette album fragmenteret og til endnu et mindeværdigt værk fra De La Soul.

Titlen på albummet ‘Grind Date’ er inspireret af ideen bag en blind date. Posdnous, Mase og Trugoy har skabt ‘Grind Date’ uden at vide, hvad denne ‘date’ vil bringe med sig. Men de 49 minutter, date’en varer, flyver af sted og lytteren bliver konstant underholdt. Gruppens medlemmer er veloplagte og har fået arrangeret en alsidig og fragmenteret – men velfungerende cocktail af velproducerede beats og engagerede gæster.

Albummet spænder bredt lige fra gamle funky motown hooks, soul til mere traditionelle tunge hårde beats. Trods alsidigheden er der på intet tidspunkt tvivl om hvem, der er mændene bag musikken. De La Soul har deres egen lyd, og den er ikke forandret markant.

De forskellige medvirkende kunstnere fremtræder på numre, der passer til deres personlige stil. Eksempelvis medvirker Ghostface på ‘He Comes’, som har en mere Wu-Tang lyd end en De La Soul lyd. Common er som altid veloplagt og leverer en salve af intelligente rim på ‘Days of Our Lives’. Mens den altid overgearede Flava Flaw fra Public Enemy byder os op til bal med et festligt old school beat på ‘Come on Down’, hvor de garvede gutter mindes gamle dage.

Altmuligmanden Madlib har i samarbejde med Pasemaster Mase produceret det stensikre hit ‘Shoppingbags’, hvor omkvædet “All the things she got, she got from you” klæber til trommehinderne, som et prismærke klistrer på fingrene.

‘Shoomp’ er det eneste nummer, der stikker af fra hiphop-genren ved at være for poppet. Beatet lyder som Mariah Careys ‘Fantasy’ og den ombejlede Sean Paul gør ikke nummeret mindre tamt. Hvad han laver på et De La Soul album kan ikke andet end undre! For tiden er han åbenbart et uundgåeligt element for flere etablerede hiphop veteraner som eksempelvis de tre herre her og Erick Sermon.

Men hele albumet taget i betragtning må de mest hiphop-fobiske stakler overgive sig til en ‘Grind Date’ med trekløveren, for De La Soul er tilbage i fuld vigør!

De La Soul. 'The Grind Date'. Album. Sanctuary.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af