Leonard Cohen

De mest hjerteskærende sange er kommet fra Leonard Cohens sans for storladen poesi og musik. Og han rører stadig indeni på ‘Dear Heather’, som synes at være hans kærlighedserklæring til et lang livs vandring.

Sammen med sin gamle rytmeboks og jødeharpe samt sangerinden Sharon Robinson stemme følger den 70-årige crooner det ballade-spor, han vendte tilbage til på ‘Ten New Songs’ fra 2001 efter sidste årtis oprørte, elektroniske popsange.

Det er ordene, der rører såvel det mest følsomme som det mest eftertænksomme, når Cohens dybe røst bringer ultrakorte nedslag fra sine tanker på ‘Dear Heather’. Og tankerne er stadig stærke. Man rammes af en sang som ‘There For You’: “And death is old, but it’s always new / I freeze with fear, and I’m there for you,” synger Cohen som en påkaldelse af skæbnens komme.

Som i 1990’ernes sange har Cohen stadig det kritiske blik på verden i behold. “Did you go crazy, or did you report, on that day, they wounded New York” spørger han på ‘On That Day’, og bringer menneskeheden tilbage til et engageret stadie. De sidste tre års verdenshistorie på en nålespids, præcis som Cohen forudsagde den på ‘The Future’.

Jo, de intellektuelles huspoet gennem fire årtier, er for alvor blevet en sanger, hos hvem man mærker alderens virke. Heldigvis befinder Leonard Cohen sig i et sjæleligt landskab, som gør, at han nok skal blive ved også hinsides livet som habitklædt buddhist.

Leonard Cohen. 'Dear Heather'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af