Goldie Lookin Chain – you knows it!

Det var et halvfyldt Loppen, som lørdag aften tog imod den walisiske oktet Goldie Lookin Chain (GLC). GLC har på det seneste været godt hypet i den britiske musikpresse, hvor de har slået igennem lydmuren med deres humoristiske tilgang til hiphoppen, så det var da med en hvis forventningens glæde, at vejen var gået forbi Christania denne aften.

Debutpladen, der så beskedent bærer titlen ‘Greatest Hits’, er præget af sort britisk humor, som grænser til det infantile, og live holdt drengene sig bestemt ikke tilbage. Scenen blev indtaget. iført hvad der efter eget udsagn var “wicked tracksuits”, og de fik med tyk walisisk accent leveret denne besked: “You probably never heard of us and you will probably never see us again”. En selverkendelse der nok ikke er ramt helt ved siden af, da man kan diskutere langtidsholdbarheden i GLC’s koncept.

Det var selvsagt debutpladen, der udgjorde den største del af aftenens sæt, hvor vi både fik ‘Guns Don’t Kill People, Rappers Do’, ‘The Maggot’ og ‘Your Mother’s Got a Penis’, titler der meget godt antyder, hvad der på tekstsiden er at hente hos GLC. Der var dog også plads til nye numre, hvor blandt andre Wyclef Jean blev revset med beskeden “What’s going on you fucked with Tom Jones!?!” GLC var på lydsiden bakket op af primitive produktioner, der spændte fra 80’er disco til elektropop. Dygtige rappere er de bestemt ikke, men det kompenserede den stor energi på scenen, med, hvor de mest af alt mindede om et anarkistisk aerobichold på speed.

Showet var overstået på ca. 45 minutter og mere tid behøvede GLC heller ikke for at nå gennem mere eller mindre hele repertoiret. Der er ingen tvivl om, at Goldie Lookin Chain ikke er mere end en døgnflue, men en ganske underholdene en af slagsen. Problemet for GLC er, at der bliver kogt meget suppe på den samme joke. Man griner første gang, men allerede anden gang er det knapt så morsomt. Alt i alt en aften der ikke decideret fik armene i vejret, men i hvert fald gav et lille smil på læben.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af