Jens Lekman – creme for kendere

Det var en fans drøm af en Jens Lekman-teaser, den svenske popscenes nye antihelt leverede, da han varmede op for The Hidden Cameras i går. Væbnet med kun en ukulele, sin Morrissey/Stephin Merritt vokal og en håndfuld naive popsange indtog han Loppen i små 20 minutter.

Seks numre i helt skrabede versioner blev det til. Fedt var det specielt at høre ‘You Are The Light (By Which I Travel Into This And That)’. Et nummer, der normalt svinger i bedste melodi grand prix stil fyldt med horn, håndklap og korsang. Kun akkompagneret af ukulelens skæve klimpren fik sangen et helt nyt liv. Og det er aldrig ærgerligt, når fokus øges på den 23-årige svenskers tekster. De er nemlig fyldt med naive kærlighedsdilemmaer samt intelligente og skarpe one-liners.

På ‘Do You Remember The Riots?’ snød Lekman publikum, der troede han var færdig, da han stoppede og tog en slurk pilsner. Svenskeren skulle dog bare væde stemmebåndet inden sangens højtravende vokalsekvens. Lekman lod også ukulelen være med på nummeret, som han ellers synger a cappella på sit debutalbum ‘When I Said I Wanted To Be Your Dog’.

For ikke-kendere var koncerten sikkert et mærkeligt første møde med Lekman. Og publikum var heller ikke specielt interesserede. Snakken gik lystigt gennem det meste af det korte sæt. Lekman virkede dog ikke påvirket. Med halvt lukkede øjne fremførte han sine sange med den ærlighed, der er med til at gøre dem så rammende smukke.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af