Placebo

I forbindelse med udgivelsen af Placebos opsamlingsalbum ‘Once More With Feeling’ er der samtidig sendt en dvd på gaden, der opsummerer trioens karriere på den visuelle front i form af videoer fra perioden 1996 – 2004. Placebo har altid været det utilpassede band i det glamourøse rockselskab og har haft svært ved at blive accepteret af de brede masser. Nogle mener måske, at Brian Molkos navle ikke er tilpas stor til at retfærdigggøre mere narcissistisk pilleri, men lige meget, hvad man måtte mene, er man sjældent uanfægtet af hverken et auditivt eller visuelt møde med Placebo. Ingen kan som Brian Molko hive et skelet ud af skabet og danse med det, som var det den skønneste dansepartner.

For mig, har Placebo altid fremstået som et yderst nærværende og vedkommende band, der med overbevisende sans for melodier og sproglig underfundighed tilsat en håndfuld sort humor skildrer livet fra den mere skyggefulde side. Det er denne dvd i høj grad med til at understøtte. Blandt højdepunkterne er den skøre undervandsvideo ’36 Degrees’ i kølvandet på det selvbetitlede debutalbum og ‘Pure Morning’ fra opfølgeren ‘Without You I’m Nothing’. Som en lille skæg kuriositet kan man desuden vælge at høre Placebos kommentarer undervejs i videokavalkaden, noget der flere gange giver Placebos humor og fanden-i-voldskhed frit løb.

Generelt er det begrænset, hvor stort underholdningspotentiale, der er på en dvd med musikvideoer, og de appellerer som regel mest til fans. Og således også med denne. Dog lades man ikke i tvivl om Placebos evne til at ledsagde deres singlenumre med et stærkt visuelt udtryk. Og nogle gange for stærkt – ‘Protect Me From What I Want’ er bortcensuret på grund af for blottede kropsdele i for rytmiske bevægelser og erstattet med en liveversion på fransk…

Placebo. 'Once More With Feeling'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af