The Hidden Cameras – vild søndagsgudstjeneste

Der blev inviteret til alternativ gudstjeneste på Loppen i går aftes. Og flere musikelskere hørte kaldet, selvom kirkekoret, de canadiske The Hidden Cameras, ikke har fået meget opmærksomhed i de danske medier.

Ført an af en brummende og intenst stirrende præst/forsanger/guitarist Joel Gibb prædikede The Hidden Cameras deres utraditionelle salmer, der ofte flyder over med homoseksuelle referencer, som for eksempel i sangene ‘Golden Streams’ og ‘I Want Another Enema’.

For sarte sjæle var det heldigt, at Gibbs vokal var så brummende og mumlende, at det var svært at tyde ordene, med mindre man var hardcore fan. Dem var der nu også en del af i går. Og de fik danset til den temposkiftende omgang kirke-folk-rock, der drager kraftig inspiration fra Belle & Sebastian. Loppen kogte, som altid, og stemningen spruttede af glæde, så man helt glemte den blæsende, kolde søndag aften udenfor.

Med ni musikere på scenen, inklusive svenske Jens Lekman, der varmede op for canadierne, blev der spillet på alt fra xylofon, cello, violin og gulvbas til trommer, synth og guitar. Alt sammen med til at skabe The Hidden Cameras komplekse univers.

Gudstjenesten blev til sidst til en fødselsdagsfest, da klokken sneg sig over midnat og violinisten Lotta blev 30. Efter en sang for hende tog ekstranumrene koncerten ned af en hårdere, nærmest punk sidevej, hvor violinisterne havde nok at se til med at få knækkede hestehår af vejen, alt i mens bandet nærmest militant råbte ‘Hey, hey’ i en uendelighed.

Gud var nok holdt med at høre efter længe før The Hidden Cameras takkede for en fed aften i selskab med København.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af