Jazzfive

Titlen er absolut dækkende for indholdet: Nul introvert coke-jazz eller arty lydmontage, men en glad hybrid af swing, traditionel jazz og en hel del dernede fra syndens hule i Sydstaterne. Altså, happy-party New Orleans jazz i intervallet Louis Prima til Ray Charles, en enkelt spiritual og lidt hjemmelavet.

Pladen er optaget live på Long John i foråret 2004 – hvor de vistnok er fast månedligt inventar – og indenfor New Orleans jazz hvor SP- Just- Frost herhjemme er næsten enerådende, drager Jazzfive bestående af d’herrer Esben Hillig(piano), Jonas Starcke (bas), Jeppe Zacho (tenorsaxofon), Johan Bylling Lang (altsaxofon) og Stefan Andersen (trommer) fuld nytte af liveoptagelsens spontane glæde og overskud, der er genrens vækstgrundlag- og bare klæder den så ualmindeligt godt.

Happy-party New Orleans Jazz er hverken banebrydende eller fornyende, og hvis man har originalerne i pladesamlingen ser jeg ingen grund til at anskaffe netop denne her plade. Men udgivelsen er pænt og nydeligt arbejde og et godt eksempel på at tage den gode liveoplevelse hjem i stuen, hvor musikken kan anvendes til lørdag aften med vennerne. Den kan også anbefales til den årlige familiekomsammen, hvor mormor får sig en swing-om efter en flaske bajersk øl.

Jazzfive. 'Happy-party New Orleans jazz'. Album.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af