Hess is More

Electronica kan være en svær genre at blive klog på, og albummet ‘Tip Top Dynamo’ gør det så sandelig ikke nemmere. Et album hvor de fleste af numrene er lavet til Det Kgl. Teaters opsætning af ‘Vinden I Piletræerne’.

Albummet er et af de sjældne, og Hess Is More alias Mikkel Hess formår at udfordre lytteren til at acceptere, at alt ikke er konformt og konventionelt. Han bruger hvad han kan finde til at skabe musik, som på nummeret ‘In The Fridge’, hvor musikken er skabt af lyde fra hans køleskab. Hver især og for sig selv ville disse lyde ikke give meget mening, men Hess formår at sammensætte og kombinere dem med bl.a. strygere, så der kommer en tung og dyster stemning ud af det. Tilsat Dean Bowmans fantastiske stemme og klagende sang om at være lukket inde i et køleskab, fornemmer man klaustrofobien komme snigende.

Men der er også blevet plads til de lidt mere konventionelle numre. Et af disse er downbeat-nummeret ‘Walksong’, et smukt sammenspil mellem Hess’ univers og den brasilianske sangerinde Eduarda Fardini. ‘Tip Top Dynamo’et album der stiller krav til lytteren, men læn dig trygt tilbage og du vil opleve et psilocybin-trip, som du vel at mærke ikke tager skade af.

Hess is More. 'Tip Top Dynamo'. Album. Music for Dreams/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af