Karsten Pflum

Karsten Pflums ekletiske drum’n’bass og detaljerede, legesyge electronica har nu formøblet sig til et nyt album. Det drilske navn, der dækker over den 24-årige Jacob Helverskov Madsen, har været aktivt på den københavnske electronica-scene igennem de sidste par og år har flere mindre udgivelser på både inden- og udenlandske selskaber og compilations bag sig.

Deværre virker det ikke til at Pflum helt har fundet formen med “Flugten fra år 2000”. Nok tager albummet den danske lyd nye veje med både særegen illbient, superskarpe trommeprogrammeringer og stedvise orientalske stemninger, men det savner også en mere personlig formulering af de konkrete elementer. De er lækkert placeret i lydbillederne, men kunne sagtens have tålt, at blive ført gennem et filter mere eller to.

Udnyttelsen af keyboards og synths, der står for de ganske forfriskende ornamenter og figurer over den meget markante bund af beats, fortaber sig for en stor del i legesygen. Bedst virker numrene ‘Musik til øver’ og ‘Tobbe fra Sverige’, hvor melodierne får lov til at træde lidt tydeligere frem igennem det kompositoriske kaos.

Karsten Pflum vil meget gerne rundt i flere elektroniske afkroge. Det kommer han også, og det vil ganske givet være spændende at være vidne til live, men det sker desværre på bekostning af både helheden og den gennemgående personlige følsomhed, som helst skulle binde et album sammen.

Karsten Pflum. 'Flugten fra år 2000'. Album. Jenka Music / VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af