M83

Den franske duo M83 er ude på et pompøst overdrev af de sjældne med albummet ‘Before the Dawn Heals Us’. Med en musik, der kun kan beskrives som virtuost i de 15 numres mange sammensætninger, blandes elektronica med symfonisk vellyd og en støjende kant.

Det er således med velvalgte påvirkninger fra Airs elektroniske lækkerier over Pink Floyds pompøsitet til My Bloody Valentines støjpop, at M83 er en medrivende oplevelse af de ekstreme at blæse natten omkuld med. Thi altomfavnende højt som en lydmur begår M83’s toner sig bedst, da her åbnes en verden af uhyggelige natlige stemninger, om man lader M83 blæse alt andet ud.

De sungne ord er få, mens de samplede, talte ord i stedet er flest. Som i den skræmmende ‘Car Chase Terror’ hvor en kvindes skrækslagne beretning om at være jaget vildt på motorvejen får de grummeste billeder frem på nethinden.

Herefter når vi heldigvis til sidst tilbage til start med den lange afslutningshymne ‘Lower Your Eyelids To Die With the Sun’, hvor åbningsnummeret ‘Moon Child’ genopstår som lyden af en overvældende og stort tænkt fransk musikvision, der blev undfanget lige inden morgenens lys helbreder os alle.

M83. 'Before the Dawn Heals Us'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af