Ol’ Dirty Bastard

Da Russell Jones aka Old Dirty Bastard aka Dirt Mc’girt aka Osirus døde for nogle måneder siden 35 år gammel, var han næsten færdig med indspilningen af et nyt album som skulle udgives på Roc-A-Fella Records.

‘Osirus’ er ikke det album, men er et album sat sammen af sange, der ikke lige passer ind på hans kommende album, men alligevel er for gode til at blive smidt ud. Som en slags appetitvækker for hans ‘rigtige’ album, der udkommer senere på året på Roc-A-fella records.

Derudover er der jo også tradition for, at der, når rappere dør, lige skal spindes lidt ekstra guld på det. Og som det er tilfældet med 2pac og Biggie er det også her mor til den afdøde, der sammen med pladeselskabet står for udgivelsen.

Derfor var jeg da også mere end bekymret over albummets kvalitet før gennemlytningen. Den bekymring bliver desværre bekræftet efter at have hørt albummet.Man skal nemlig være meget STOR ODB fan for at finde flere end et par guldkorn på denne skive.

‘Osirus’ (The Official Mixtape) starter ellers fint ud med en klassisk DJ Premier produktion, som er præcis, hvad man forventer fra Premier’s side, hvor en fokuseret ODB rapper om fortiden med crack i Brooklyns slum. Men derfra er det kun ned af bakke. Ikke fordi resten er decideret elendigt, der er bare ikke det track, der står ud som mere end bare hæderligt.

K-Def er manden, der producerer størstedelen af albummet, og det gør han ikke for godt. Albummet er fyldt med andenrangsproduktioner, som ikke burde have set dagens lys på ODB’s album, når man tænker på de tidligere bedrifter fra manden der bla. har givet os ‘Got your money’ og ‘Shimmy Shimmy ya’. Mange af numrene lyder, som om de er indspillet med meget få ressourcer og lyder langtfra gennemarbejdede.

ODB selv bliver også anstrengende at høre på med lidt for mange umotiverede skrål. Endvidere er albummet er ustrukteret og minder mest af alt om det det er, nemlig et mixtape.

Jeg tror istedet, at ODB- fans skal glæde sig til det kommende album, som bliver udgivet på Damon Dash’ Roc-A-Fella records. Så gem, surt tjente penge til det kommende album, som formentlig er bedre med producerer som Neptunes og Ludacris. Dette album virker som ren forretningsspekulation, for det har ifølge ingen anden berettigelse.

Ol’ Dirty Bastard. 'Osirus'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af