Pedestrian

Det amerikanske label Anticon er noget for enhver med hang til eventyrlysten hiphop og har i de seneste år etableret sig som et af de bedste bud på videreudvikling af genren. Deres stil er tættere på Mars end mainstreamscenen og dens gentagne klichéer om bling bling og bitches. Det kunne rage dem en pind, hvordan hiphop skal lyde, og som de selv siger, så ‘stjæler’ de alt det, de kan få lyd og tekst ud af. Pedestrian, medstifteren af pladeselskabet, kommer hermed med sit længe ventede debutalbum ‘unIndian songs vol. 1’.

Pedestrian har på albummet allieret sig med størstedelen af det Oakland-baserede slæng, der på skift både rapper og producerer, og denne gang er det førstnævnte, der bliver hjulpet på vej. Pladens højdepunkt er produktionerne, som Jel, Alias og Why? blandt andre står for. Der bliver mixet på kryds og tværs, alle barrierer brydes, og man bliver ført på en historisk rejse gennem tiden. Tag bare nummeret ‘O Hosanna’, her er der bider af gamle protestsange med Pete Seeger såvel som rapperne Gift of Gab og Ice-T, eller ‘O Silent Bed’ der indeholder gamle gospel-prædikener. Netop prædikener er noget, der optager Pedestrian, når han i ‘Sermon on the Subject of Death Part one and two’ optræder med sit fødenavn som evangelisten J.B. Best, hvor han ‘preacher’, om døden der er på udkig efter ofre.

Hiphoppens historie har været en af de mange inspirationer på albummet. Specielt nummeret ‘Arrest the President’ fører med sine hårdtslående trommer tankerne tilbage, hvor hiphoppen vil have ‘Eric B for President’. Men Pedestrian er bestemt ikke nogen Rakim. Han har simpelthen ingen rytme eller flow, og han formår dermed ikke at bringe sammenhæng og harmoni til numrene. Det medfører ydermere, at man på intet tidspunkt har lyst til at fordybe sig i hans ellers meget interessante tekster, og får dem derfor til at fremstå som direkte vrøvl. Tag bare dette lille vers: ‘A motel beacon breaking over open road/ broken lights, missing letters, a postcard rack/ Speaking to the dead, a medium in cheap gold/ crystal ball card table in a gypsy shack/’.

Jeg vil anbefale unIndian songs til dig, der er bekendt med og anerkender Anticons tidligere projekter, for så vil du helt sikkert kunne finde et par interessante lækkerbiskner imellem. Men hvis du ikke har hørt om det alternative Anticon før, så skal du ikke lade dette album være din jomfrurejse.

Pedestrian. 'unIndian songs vol. 1'. Album. Anticon.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af