Aesop Rock

Når man lytter til New York.rapperen Aesop Rock, kan det være svært at høre, hvad det egentlig er manden rapper. Hvis man alligevel får tydet teksterne, kan det være mindst lige så svært at finde den røde tråd. En del af svarene kan man få ved købet af Aesop’s nye EP, med det mundrette navn, ‘Fast Cars, Danger, Fire and Knives’, da der medfølger en 88 siders booklet komplet med tekster fra samtlige Aesop Rock-udgivelser. Fascinerende, da det giver mulighed for at dykke ned i et tekstunivers så orginalt, så overraskende, så velformuleret, så rigt på ord, at der skal ledes rigtig længe for at finde dets lige.

Denne nye EP er ingen undtagelse, da vi her er i selskab med en Aesop Rock, der både på beatfront og ikke mindst lyrisk er tilbage i topform efter den af anmeldere lidt køligt modtagede ‘Bazooka tooth’ fra 2003. ‘Fast Cars, Danger, Fire and Knives’ er overstået på kun små tredive minutter, men mere behøver Aesop heller ikke for at overbevise om sin beretigelse. Hans overlegne tekster bliver godt bakket op af minimalistisk-futuristiske og meget bastunge beats, der danner en intens ramme om Aesops knastørre flow. Der er ingen numre, som falder igennem, dog fortjener ‘Rickety Rackety’ ekstra omtale med sit hurtige beat og gæsterap af Camu Tao og Definite Jux godfather El-P, der hver især viser deres individuelle færdigheder frem og serverer deres rim på helt battleagtig facon.

Allerbedst er Mr. Rock dog på nummeret ‘Holy Smoke’, hvor der uddeles verbale håndmadder til religion og kirke “See by the time I’s old enough to know what religion was, I’s catholicism numb and truly didn’t give a fuck / 94 moved out the crib and ain’t seen a steeple since, while Knievel evil seeps in the Christian leaders pitch. / Til priest lap slapped with parental advisory warnings, I’ll be auditioning gods in my office on Monday morning.”

Med denne EP opnår Aesop det, man skal med en sådan. Han giver os syv fremragende numre og skaber en forventningens glæde ved tanken om fremtidige udgivelser. Derudover er bookleten ‘The Living Human Curiosity Sideshow’, som den hedder, et komplet indblik i Aesops univers, hvilket gør den til et must for enhver fan.

Er du til mainstream, velpoleret MTV-hiphop, er der en god chance for du ingen tilfredsstillelse finder her, men er du derimod til innovativ og dybt originalt undergrunds hiphop, ja så kan denne skive ikke anbefales nok.

Aesop Rock. 'Fast Cars, Danger, Fire and Knives'. Ep. Def Jux/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af