Bitstream

Bitstream er betegnelsen for hastigheden for overførsel af data via internettet. Og ja, det er faktisk sådan Manchester duoen Bitstreams nye album ‘Domestic Love 7’ lyder, den samme lyd som man får ved forbindelse via et gammelt 56k modem.

Stilen er dyster, beskidt og minimalistisk techno i både up-tempo og downbeat. Downbeat numrene prøver at virke skræmmende, og man aner en inspiration fra legendariske Orbital, men det dystre og svævende univers med den dybe, tunge bas kommer aldrig til at fungere optimalt, det er simpelthen for letkøbt, og gærdet har været lavt at springe over.

Up-tempo numrene er alle skåret over samme læst, en dyb bas med diverse effekter spredt sporadisk henover, numre der alle vil gøre sig fint til et vampyr-rave i en Wesley Snipes film.

Ens for både up-tempo- og downbeat-numrene er, at der skal skrues gevaldigt op for lyden, for at det hele ikke flyder ud i én lang køre. Ved lav volumen er der simpelthen for meget man ikke hører, og man går glip af halvdelen af nummeret. Det er vist ikke det, man kalder for velproduceret.

Så det er vel med Bitstream som med bitstream, man skal skrue højt op før at det bliver sjovt, med duoen Bitstream bliver det bare aldrig rigtig sjovt.

Bitstream. 'Domestic Love 7'. Album. Modern Love/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af