Figurines m. Oh No Ono – hovedet mod stjernerne, fødderne i undergrunden

Historien om det århusianske pladeselskab, Morningside Records, er efterhånden blevet til lidt af et eventyr. På ganske få år er selskabet gået fra at være så godt som ukendt til et mediebevågent arnested for mange af morgendagens danske indiestjerner. Denne status kan Morningside Records blandt andet bryste sig af takket være fire nordjyder, som i 2003 rystede både bjerge og befolkningen med albummet ‘Shake a Mountain’, hvor Figurines spillede amerikansk klingende rock med de samme skævheder og ætsende melodier som Modest Mouse og Built To Spill.

Nu to år efter står Figurines – og Morningside Records – med endnu et album i butikshylderne. ‘Skeleton’ hedder den fremragende opfølger til debuten, og en lille turné hører sig i denne anledning naturligvis til. Lille er måske så meget sagt, for Figurines farter såmænd rundt i landet og ikke mindst Tyskland hele den næste måneds tid. Men at bandet kun lægger vejen forbi Århus én gang i dette forår, var overraskende mange århusianere kommet i tanke om lørdag aften.

Voxhall var særdeles velbefolket af nysgerrige ansigter, der trippede utålmodigt for at få Figurines på scenen. Og dog. For med sig havde kvartetten et nyt og spændende Morningside-act, som har høstet pæn opmærksomhed på det seneste med deres debut-ep, ‘Now You Know’. Opvarmningsbandet, aalborgensiske Oh No Ono, overrumplede således med en krummelurende blanding af skramlet punk, cirkusmusik og heliumstemmer, som tilmed viste sig særdeles iørefaldende – derinde et sted bag de konstant omkringfarende arrangementer, der nok har lånt et og andet fra Düreforsög. Kvartetten spillede frisk og upåagtet – om end måske en anelse for benovet over det store sceneri. Men som opvarmningsband gjorde Oh No Ono en fornem figur, og gad vide, om alle raske indiedrenge og piger ikke snart lærer at sige det navn i søvne? Det fortjener de i hvert fald.

Resten af aftenen stod dog i Figurines’ tegn, og der var bestemt smæk for skillingen (billetterne kostede i øvrigt 105 kr., hvilket vel også siger noget om Morningssides stigende succes…). Med hovedvægten lagt på sangene fra ‘Skeleton’ tog Figurines os med ud på en behagelig musikalsk færd, hvor der var lige dele punket guitarfræs og halmstrå i kæften. Den hoppende rock-ørehænger, ‘The Wonder’, satte festen i gang og herfra gik det slag i slag. ‘Other Plans’ gav belejligt pusterum, men plads var der også blevet til den punkede ‘Bright’ og den ultramelodiøse ‘Hold the Flank’ – begge fra ‘Shake a Mountain’.

Og Figurines kunne måske nok have hevet et par sange mere ind i sættet fra debuten – også for at tilgodese det frådende publikum, som blev ved med at råbe på kendinge som ‘The Danger’ og ‘Debate Because It’s Over’. Sidstnævnte fik vi dog at høre som ekstranummer i en veloplagt udgave, og så kunne de fleste gå tilfredse derfra.

Der var dog heller ikke grund til meget andet ovenpå en aften, som – hvis man må være så fri – kronede Morningside Records’ imponerende slid som pladeselskab. De gør det godt – og det samme gjorde to af deres bands – med få mangler – lørdag aften.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af