Figurines

Nå, lad os springe ud i det. Duer den til noget, ‘Skeleton’, Figurines’ opfølger til den fremragende debut ‘Shake A Mountain’? Jo, da. Figurines har med stout, nordjysk ro stirret den svære toer lige i øjnene, efterfølgende kigget på hinanden, trukket på skuldrene, måske oven i købet udstødt et lille, kollektivt ‘tsk, tsk’ og har så smøget ærmerne op og præsteret et album, der indfrier de forventninger som man med rette har kunnet have til pladen – og så lidt til.

Det nye udspil er ikke helt den enæggede tvillingemakker til ‘Shake A Mountain’ fra 2003, som nogle måske havde forventet eller håbet. Figurines har føjet nye egenskaber til repertoiret, og resultatet er et mere varieret og nuanceret musikalsk udtryk end på forgængeren. ‘Skeleton’ er dog stadigvæk en Figurines-plade, tag ikke fejl af det, og bandet er på ingen måde muteret til ukendelighed i et hidsigt laboratorie-eksperiment. Sange som ‘The Wonder’, ‘All Night’ og ‘Ambush’ er som snydt ud af næsen på debuten, med den karakteristiske energiske charme og melodiske præcision intakt. Figurines er stadig medrivende og slagfærdige.

Men det er nu en anden trio sange, der står som den største bedrift på albummet. Åbningsnummeret ‘Race You’ er, med sin hudløse vokal og sit minimalistiske, klaverdominerede lydbillede, vel nok det mest rørende og indtrængende som gruppen endnu har lavet. Og midter-sangen ‘Rivalry’, med fortrinlige vokalharmonier, og lukkeren ‘Release Me on the Floor’ hviler med deres, for Figurines noget atypiske, tålmodige opbygning i sig selv, og får tid og plads til selvsikkert at folde sig ud.

Bandet og ikke mindst Christian Hjelms vokal kommer på numre som disse ud i afkroge af følelsesregisteret, hvor man fornemmer, at der er lidt mere på spil end tidligere. ‘Skeleton’ har undertiden en velkommen klangbund af skrøbelighed, eftertænksomhed og ja, modenhed. Hvad enten det er sparringen med Mr. Q fra Tiger Tunes, et par ekstra år på bagen eller simpelthen et talentfuldt bands naturlige udvikling, man kan takke for denne nye tyngde, det er ikke sådan lige at sige. Men facit er, at ‘Skeleton’ uden at vende ryggen til det musikalske udgangspunkt viser nye sider af Figurines, og det klæder dem og dansk rockmusik særdeles godt.

Figurines. 'Skeleton'. Album. Morningside/Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af