Mugison

Mere genial end de fleste andre geniale musikere. Islandske Mugison er en musikalsk ener, som efter debuten ‘Lonely Mountain’, et af sidste års bedste album, både har leget og tømt sit hjerte for blod for at lade det rinde ind i rillerne på opfølgeren ‘Mugimama, Is This Monkeymusic?’.

Den elektroniske legesyge i blodet på en ellers akustisk-orienteret guitarist og sanger, der gjorde debuten til en medrivende oplevelse, har stillet sig i baggrunden denne gang. De nye, mere enkle sange, stråler til gengæld klarere og smukkere. Fra de brølende, desperado rocksange ‘I Want You’ og Sad As a Truck’ til de inderlige, akustiske duetter ‘What I Would Say in Your Funeral’ og ‘Hold on 2 Happiness’ er de bedste melodier leveret med største personlige nærvær.

Ligeledes er det Mugisonske vanvid ikke en del af sangenes egen indre logik denne gang, snarere en række små pauser i mellem, som når han på ‘Afi Minn’ blæser i mundharpe og griner på islandsk i selskab med en mugi-ven.

Så den hjerteskærende og glade, lidt vanvittige sangskriver har altså for alvor foldet sig ud i de 12 sanges mangeartede retninger. Og som i de bedste fortællinger rummer Mugison adskillige personligheder i sig i hans ret så hudløse beretninger om sine mest desperate kærlighedstanker og livsglade betragtninger. Derfor er det en meget helstøbt og givende personlighed, man mødes af i Mugisons selskab. En rigtig mugi-ven til dine ører!

Mugison. 'Mugimama, Is This Monkeymusic?'. Album. 12 Tonar/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af