Diverse

Som den ener han er, laver dansk musikscenes grimme ælling, snart 40 årige Nikolaj Nørlund, atter rav i den danske rock-andedam efter sidste års solide producersucces ‘På danske læber’. Med sanger, guitarist, sangskriver og producer på visitkortet samler han på eventyrlig vis alle talenttrådene i ‘Andersens drømme’ og væver nogle af Skandinaviens bedste kunstnere ind i et kreativt, kompositorisk klangtæppe.

Projektet er nemlig et samarbejde mellem lyrikere, musikere og solister. Med afsæt i de drømme, som H.C. Andersen i sin levetid skrev ned, har en lang række digtere leveret tekster, som Nørlund har komponeret hovedparten af musikken til. Ud af 15 sange går der plus-point til folkekære Albertes skrøbelige, fnuglette og flyvefærdige ‘Forår’, Mikael Simpsons originale og personlige indlevelse i albumåbneren ‘Mit herredømme’, Nanna Lüders perfekt semi-parlerende, duvende dejlige ‘117. drøm om Paris’, Povl Dissings fortryllende fortolkningskunst i ‘Endnu et eventyr’ og, i særlig grad, den karismatiske færøske crooner Teitur, der med sit bidrag ‘Syner’ markerer sig som en magisk storyteller.

‘Andersens drømme’ må betegnes som endnu et højdepunkt i Nørlunds konstant kulminerende karriere. Dog kommer sættet samlet set til at virke for utilgængeligt, elitært og gemacht. Men ‘Andersens drømme’ fremstår som et på én og samme gang romantisk og dramatisk poprock-album, der afspejler H.C. Andersens væsen med stor respekt.

Diverse. 'Andersens drømme'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af