In Bed With Nova

Jazzede numre med en snært af soul, downbeat til det søde sovekammer og Afrika møder amerikanernes land. Det er, hvad du får på udspillet fra franske Nova Records. Den franske Radio Nova har efterhånden udgivet flere små compilations, der ikke vækker den store opsigt på de nordlige breddegrader, hvor Danmark befinder sig, og det er i og for sig forståeligt nok.

Musikken er ikke dårlig, ikke uoriginal og ej heller decideret kedelig. Det er bare så fandens svært at gennemskue, hvad det er, vi som lyttere skal med Novas plader. Især denne sengeliggende og aldeles afslappede affære. Rar, venlig og sympatisk, men også fraværende og fjern. Det er væsentlige numre på en uvæsentlig compilation.

Kunsterne er store navne fra både før og nu, og det samme kan siges om pladeselskaberne, der har dem i stald. John Coltrane og Abdullah Ibrahim fra fortiden møder Boards of Canada, Prefuse 73 og Cinematic Orchestra af i dag. Dertil kommer afdæmpede udgaver af RZA og David Holmes. Meget godt og lidet dårligt, og så alligevel.

Pladen er mest af alt en chance for at høre musik, mens man byder sin kære mor på en kop kaffe og en cigaret, hvis hun du da ellers røg. Visse ville måske bruge det som ‘godnat og sov godt’ musik, og andre igen som musik til de sene nattetimer, hvor røgen og beruselsen har sat sine spor, og talen ikke længere er en mulighed. Jo, mulighederne er der, men det fås bare bedre, ikke mindst hver for sig. Hermed en opfordring til at give hver kunstner et lyt på deres egen udgivelser. Det fortjener de.

In Bed With Nova. 'Première nuit'. Album. Nova Records/Wagram / Bonnier/Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af