‘The College Dropout Video Anthology’ koger suppe på Kanye West

Kanye Wests debutalbum kom som en overraskelse for de fleste hiphop-fans. Nogle havde muligvis bidt mærke i Chicago-producerens navn, men at han pludselig også ville bag mikrofonen?

‘The College Dropout’ gik til tops verden over, og kasseapparatet hos Jay-Z og Damon Dash’s Roc-a-fella Records klingede endnu engang lystigt.

Det skulle det gerne gøre igen, synes de at tænke i Roc-a-fella, for nu udsender den temmeligt ligegyldige ‘The College Dropout Video Anthology’.

Videoerne til ‘Through the Wire’ og ‘Two Words’ er selvfølgelig med, og derudover koges der meget suppe på kæmpehittet ‘Jesus Walks’, hvortil der åbenbart blev lavet tre videoer. Loopet fra sangen ligger endda også som konstant lydspor i den time, hvor man følger tilblivelsen af de tre videoer. Ganske trættende i længden.

Derudover er der en bonus-dvd, der indeholder nogle uinteressante remixes uden tilhørende billedespor. Blandt andet af’Jesus Walks’, igen igen igen.

Det mest interessante materiale er versionerne af ‘Two Words’ og ‘Never Let Me Down’, der på dvd’en er blottet for beat og rap og alene bæres af de oprindelige numres smukke loops og hooks, blandt andet sunget af The Harlem Boys Choir. Et originalt påfund, på en ellers ganske uoriginal dvd.

Kanye West. 'The College Dropout Video Anthology'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af