Per V

“See, I’m telling, and teaching real facts”, sagde rapperen KRS-One engang, da han skulle forklare sin hiphop-filosofi. Vise ord der burde være udgangspunktet for enhver rapper, men desværre ikke er det. Men så har vi heldigvis Per V. En dansk rapper fra den sønderjyske flække Gram og nu bosat i København, der tager udgangspunkt i det samfund, han lever i, og i de ting han ser og oplever.

Konsekvensen er, at hans nye album ‘Vers 1.0’ er en vidunderligt oprigtig udgivelse, hvor en af Danmarks bedste og mest originale ordsmede bruger sine evner til at diskutere skattesmæk, voldtægt, Christianias skæbne, piratkopiering og meget andet. Helt blottet for stereotyper og med afslappet Per V-attitude. Det er tydeligvis et album, der er tænkt over, og som er skabt til at blive tænkt over. Det understreges af en udbredt brug af håndspillede instrumenter og tilbagelænede down-tempo beats, der på intet tidspunkt gør albummet decideret tungt.

Albummets rytmiske rygrad, der primært udgøres af DJ Static, DJ Noize og DJ Large produktioner, er snarere en musikalsk version af det berømmede danske møbeldesign. Enkelt og let. Desværre fænger ikke alle beats lige godt, men overordnet set er ‘Vers 1.0’ et ærligt og velfortalt album, der musisk og lyrisk er lavet ud fra en dansk sammenhæng, til en dansk sammenhæng. Og det er befriende.

Per V. 'Vers 1.0'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af