Yo La Tengo

Nogle vil blot sælge gamle hits på ny, andre forkæle gamle fans med alt det bedste gennem årene. Uanset hvad formålet er med alle disse opsamlingsalbums, der får stadig flere søskende efterhånden som musikbranchen bliver ældre, så har nogle mere relevans end andre. Med Yo La Tengo har vi på alle måder fat i en både relevant og forkælende af arten.

Yo La Tengo hører til blandt de amerikanske bands, der selvom de har befundet sig i den alternative rockmusiks sfære gennem to årtier, ikke har haft flest spotlys i ansigtet uden for amerikansk territorium. Og sikkert derfor udsender bandet nu 26 udvalgte sange på dette dobbeltalbum, hvor nysgerrigheden hos nytilkomne lyttere kun kan vågne til lysvågen tilstand.

Det er et imponerende spekter Yo La Tengo siden 1985 har spredt sig over. Mystisk og drømmende i popsange med næsten psykedeliske undertoner som i ‘Little Eyes’ eller den mere lige ud ad landevejen ‘Stockholm Syndrome’ med sine 70’er-pop undertoner. Hårdtslående og mareridtsplagede med lån fra Sonic Youth og Velvet Underground som i ‘From a Motel’ og ‘Big Day Coming’. Eller legesyg med lalleglade undertoner som i ‘You Can Have It All’.

Derfor, bedre end natligt kaffedrikkeri og tv’s best-off mareridts, er ‘Prisoners of Love (1985 – 2003)’ en foræring, der garanterer lysvågne ører forkælelse af 26 fremragende alternative sange. Så behøver du nemlig kun handle ét sted…

Yo La Tengo. 'Prisoners of Love (1985 - 2003)'. Album. Matador.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af