Grant Green

“For the funk of it” er nummer to i en serie af tre opsamlinger med det bedste fra Greens plader fra årene 1969-1973, og hvor jeg måske nok rynker på næsen af den måde Blue Note udnytter deres eget bagkatalog på, kunne jeg på den anden side aldrig blive sur over at der bliver udgivet materiale med Green. Lige siden jeg for mine fedtede sparepenge gik ud og købte Alive”, fordi ‘Sookie, Sookie’ var det nummer, der var blevet remixet på US3’s ‘Tukka Yoot’s Riddim’, har Grant Green været en af mine største helte.

Er der en fare ved en tematisk opsamling som denne, er det, at man let kommer til at se nogle brede linjer i Greens hårdtslående jazz-funk, som man måske ellers ikke ville have bemærket, hvis man havde købt de originale albums. Idris Muhammad, Greens faste trommeslager lavede nogle fuldstændigt overmenneskelige rytmer, ja på mange måder er han vel nærmest Green-trademark-lyden, men alligevel kan man godt få fornemmelsen af, at det hele gentager sig selv lidt. På samme måde forekommer nogle af arrangementerne lidt for identiske.

Det ændrer imidlertid ikke på at numre som netop ‘Upshot’ fra “Carryin’ On” og ‘California Green’ fra “Shades of Green” har sat standarten indenfor deres egen genre, om ikke med deres musikalske raffinement, så med deres utrættelige energi. Hvis der overhovedet er noget at udsætte på det her album, så skyldes det Blue Notes sammenstilling af numrene og ikke Greens musikalske evner – hør musikken og se bort fra alt det andet.

Grant Green. 'For The Funk Ot It: Original Jam Master GG Vol. 2'. Album. Blue Note.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af