Jens Unmack

Bortset fra Mikkel Damgaard på keys har Jens Unmack sagt farvel til resten af Love Shop for at hellige sig et soloprojekt med Nikolaj Nørlund som producer. Et forståeligt afbræk efter mere end et årti i en af Danmarks bedste grupper.

Selvom resultatet ikke ligger milevidt fra Love Shops univers, er udtrykket mere nedbarberet og direkte. De drømmende lydlandskaber er forduftet med resten af gruppen, og man kan godt høre Nikolaj Nørlund spøge i kulissen. Sangene handler i høj grad om det nære, og melodierne er stadig lette at nynne med på.

Det er svært at sige, hvad man kunne forvente, men det er et overvejende pænt album, der er kommet ud af indspilningerne i Berlin. For inkarnerede fans, leverer Jens Unmack sange, der nok skal vække glæde, men udfordrende bliver det ikke.

Bedst er de numre, hvor der er pondus og kant, og Unmacks dygtige medspillere får lov at give los – eksempelvis på den glimrende ‘Invitation’, hvor der både hviskes og råbes mod himlen, og patos får lov at eksplodere smukt. Derimod er der noget tandløst over sange som ‘Skovens dybe stille’ og ‘Andre hjem end vores’. Måske er Jens Unmack faret vild på vejen hjem fra rocknroll, men han har ikke fundet noget spændende på omvejen.

Jens Unmack. 'Vejen hjem fra rocknroll'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af