Manual

Hvis du hører til dem, der købte maxisingler tilbage i 1980’erne, da de var helt nye og hotte, husker du sikkert den anden side af disse hitsingler, hvor bagsiden ofte blot var en kedelig instrumentaludgave af hittet. Men hvorfor nu denne historietime?

At lytte til albummet ‘Azure Vista’ fra den danske electronicas vidunderdreng Manual, alias Jonas Munk, føles lidt som at vende disse vinylsingler. Manual evner at skabe en højtravende instrumentalmusik med gribende stemninger, der alt til trods alligevel lyder, som de mangler det helt fuldendte. En sammenhæng skabt af enkelte vokaler måske.

Bestemt ikke fordi vokaler altid er alfa og omega, men fordi Manuals musik ellers kommer til at fremstå mere eller mindre nøgen i den slutfirser Cocteau Twins-inspirerede drømmepop, han ellers elegant skaber med lag på lag i en gennemført storslået produktion med en computer som eneste redigeringsværktøj.

Oveni er Manuals guitarspil storslået og gør sig udmærket som en slags frontfigur, mens de tydelige keyboards både holder sammen og bliver for meget i længden. Men måske det i virkeligheden blot er en ganske lille, fremtrædende sammenhæng, der skal til for at holde sammen på den nøgne pop.

Manual. 'Azure Vista'. Album. Darla (Import).
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af