Rufus Wainwright

Den canadiske cabaret-troubadur Rufus Wainwright har inden for ganske kort tid positioneret sig selv blandt rockmusikkens absolutte enere. Og selvfølgelig er rockmærkaten ikke dækkende, men det er vist spild af værdifuld spalteplads at skulle forsøge at opsummere Rufus’ underfundige musikeventyr med blot en håndfuld ord.

Samme åbenhed, der kendetegner teksterne, genfindes i dvd’ens timelange biografi, der sætter fokus på Rufus’ op- og nedture undervejs i hans relativt korte karriere. Særligt tiden omkring ‘Poses’, hvor Rufus i en turbulens af stoffer og diverse udskejelser løb panden mod muren, og hans problematiske forhold til faderen er viet en del plads. Dvd’en består ud over den åbenhjertige biografi blandt andet også af diverse koncertklip, og det er alt sammen med til at understrege tyngden i Rufus’ knæfald til livet og hyldest til kærligheden, der tilsyneladende præger alt, hvad der udsættes for hans håndspålægning.

Hatten af for den kompromisløshed, der lægges for dagen, når Rufus som nyetableret ikon for homoseksualitet kløver homofobisk småborgerlighed væbnet med intet andet end sangtalent, originalitet og sans for humor. Dvd’en tegner konturerne af en sand ener, der for alvor kom til syne med albummet ‘Want One’.

Rufus Wainwright. 'All I Want'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af