Spot 11: Afenginn – vanvittige indfald

Selv den mest tømmermændshærgede og trætte Spot-deltager må have glemt tid og sted, da de fremragende musikere i Afenginn spillede op til dans på Officers-scenen.

Afenginn betyder beruselse og styrke på oldnordisk og bandet lever til fulde op til den beskrivelse. Publikum blev trakteret med klarinet, violin, mandolin samt trommer og bas, som sammen udsendte fantastiske toner – med dybe rødder i folkemusikken. Selvom mange stil- og taktarter kom under kærlig behandling lykkedes det dog alligevel bandet at holde en rød tråd, så der hele tiden var mening med galskaben.

Variationen i de forskellige numre var stor og opfindsomheden ligeledes – trommeslager Rune Kofoed kædede nemlig fint numrene sammen med små anekdoter og historier, hvilket gav publikum et godt blik ind i Afenginns univers, der blandt andet omhandler elge og rejser til Færøerne!

Bastard-etno kalder bandet selv deres musikstil, og om nogen får noget ud af den betegnelse er nok tvivlsomt, men efter mere end en halv time i de fem sympatiske herrers selskab kan det konkluderes at nøgleordene for bandet er humor, musikalsk opfindsomhed og, måske vigtigst af alt, en stor glæde ved at spille musik.

De fem musikere spillede fantastisk tight og disciplineret, men det betød ikke, at der ikke blev grinet, danset og klappet til den store guldmedalje på den lille scene, der trak flere og flere folk til. En fremragende start på lørdagens Spot-program.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af