Roskilde 05: Laid Back – i terapi hos hippierne

For nogen har det stået på en uge, for undertegnede kun siden torsdag. Med øl, tobak i flere farver og hvad der ellers kan tænkes at friste de frisindede festivalgæster, har der været noget at se til udover den megen musik. Det i sig selv udmatter, og her søndag er energiniveauet usædvanligt lavt, da solen igen brænder sig fast i min hud, og jeg inderligt søger skygge og lidt afslapning et sted.
Hvor ellers finde det, end i selskab med de danske veteraner fra Laid Back. Her har vi at gøre med en duo, der i dagens anledning var blevet til en kvartet, der er som skabt til en søndag formiddag på Roskilde. Timingen kan ikke være bedre for festivalens arrangører, der andre gange i år har gjort besynderlige valg.

Laid Back er afslapning og feel good-musik. De er overlevende hippier, hvilket understreges af, at de beklager, hvor få fredssange, der skrives nu om dage, for straks selv at give sig i kast med en, til de mange fremmødtes udelte begejstring. Vi var mange, der ville se de to aldrende herre, men uden at det på noget tidspunkt gik amok – dertil var der for mange over de 50 somre. Men bandets metier er ikke, at det skal være vildt og voldsomt. Med vanlig ro, og et godt gennemspillet sæt fik folk, i som uden for teltet, en time i terapi med Laid Back.
Det hele sluttede med fællessang til ‘Sunshine Raggae’, der mindede os alle om, at slappe og have det godt. Det vil jeg personligt gøre, for sådan en festival begynder at tære på kræfterne. Nu er det tid til te og kringle.

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af