Roskilde 05: The Tears – ingen letkøbte løsninger

Indrømmet. Man skulle da selvfølgelig være et skarn, hvis man ikke lige forud for koncerten håbede på et enkelt Suede-nummer, som kunne ruske op i de tilstøvede trommehinder. Men her var der ingen nåde fra The Tears’ side. Og det øjeblik hvor Brett Anderson lod sin tætsiddende skjorte falde og blotlagde en overraskende veltrænet overkrop, der på ingen måde afspejlede de mange års stofmisbrug i Suede-regi, var der ingen tvivl længere. Bruddet med Suede-fortiden er definitivt.

Efter guitaristen Bernard Butlers turbulente exit fra Suede tilbage i midthalvfemserne, havde de færreste regnet med, at et band nogensinde ville kunne rumme to af Englands ypperste krukke-konger, Butler og sanger Brett Anderson og samtidigt udgøre en stabil ramme. Men mod alle odds er The Tears tilsyneladende ude på at gøre alle skeptiske tanker til skamme, hvilket fredagens overbevisende opvisning i koket selvsikkerhed understregede på bedst tænkelig vis. Ingen letkøbte greb ned i den veludrustede Suede-hitpose eller anden leflen for publikum – det skulle da måske lige være Brett Andersons efterhånden veletablerede vartegn, de stivbenede hoftevrik og den rutinerede tamburinføring, der til stadighed frembringer dybe hjertesuk hos den kvindelige del af publikum.

Godt hjulpet på vej af deres fremragende debut, ‘Here Come the Tears’, indtog The Tears Arena-scenen frygtløst og viste ingen tegn på skrøbelighed i konstellationen. Selv et lille, kækt spark fra Bernard Butler mod Brett Anderson formåede at fremstå som venligtsindet og udgjorde ikke noget fundament, hvorpå tvivl om bandets holdbarhed kunne etableres. I fokus var i stedet de nærværende, nye sange, der ikke længere er tynget af et slidt og stereotypt persongalleri fra storbyens søvnige forstæder. Det befriende perspektivskifte blev godt modtaget af publikum, der samtidigt også kvitterede med løsthængende jubeludbrud og generel opstemthed. Et dejligt gensyn med Brett og Bernard, der tilsyneladende er ved at stykke en regulær hitmaskine sammen igen.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af